Wil jij alleen met fruit dieten? Lees eerst dit…

Diëten met fruit heeft zo zijn eigen regels. Je kunt namelijk niet blijven diëten. Alleen fruit zou weleens erg gevaarlijk kunnen zijn.

Maar speel je het spel volgens de regels, dan is het de beste manier om af te vallen. Lees verder voor wat tips en dit dieet brengt je tot een succes.

Fruitdieet

Het fruitdieet kent zo zijn eigen regels. Je kiest 1 dag in de week voor een fruitdag. Op deze ene dag mag je de hele dag door alleen groente en fruit eten.

Geen brood, geen aardappelen en geen pasta. Drink zeker 2 liter water. Je mag op de fruitdag ook groene thee drinken. Het is dus niet de bedoeling, dat je gaat leven op fruit. De overige dagen volg je een normaal eetschema.

Welk fruit?

Je kunt er ook voor kiezen om meer fruit toe te voegen aan je dagelijkse eetschema in plaats van een heel dieet.

Diëten met fruit kan weleens erg saai worden en je krijgt het gevoel dat je niet veel opschiet met 1 dag in de week. Kies voor fruit met zo weinig mogelijk calorieën.

Banaan

Bananen bevatten veel calorieën. Dit betekent niet direct dat je ze niet mag eten. Neem bijvoorbeeld bij je ontbijt een bananenshake met kiwi. Banaan vult goed.

Doe een halve banaan in een glas sojamelk en doe hier stukjes kiwi bij. Even mixen en je ontbijt staat klaar. Je mag een beetje eiwitpoeder aan toevoegen voor een extra vullend effect.

Kiwi is goed voor de stoelgang en stimuleert je stofwisseling. Tevens geeft het je een vitamine C boost in de ochtend. Dit is zeker een goede start van de dag. Diëten met fruit wordt zo ook een stuk leuker.

Aardbeien en bosbessen

Per 100 gram aardbeien of bosbessen consumeer je slechts 24 calorieën. Dit geldt ook voor de zure aalbessen.

Een mix van deze vruchten in een schaaltje met yoghurt en een klein handje muesli of cornflakes is een prima tussendoortje of een snel ontbijt.

Creativiteit in dieet

Fruit geeft je alle ruimte om te creëren. Je kunt diverse vruchten combineren in een fruitsalade. Of Smoothies maken. Fruit reinigt, zorgt voor een goede stoelgang en stimuleert zeker de stofwisseling.

Doe wat stukjes fruit met wat groene thee of lichte siroop in een vorm voor ijslolly’s. Een paar uurtjes in de diepvries en je hebt de lekkerste ijsjes, die ook nog eens helpen bij het afvallen.

Proef het fruit van de tijd en koop vers in. Laat je fantasie je helpen bij het creëren van heerlijke fruitrecepten.

Je kunt eenvoudig 2 tot 5 kilo in twee weken afvallen door maaltijden te vervangen met fruit. Diëten met fruit is gewoon lekker!

Plaats een reactie