Hoe kun je 10 kilo afvallen zonder dat je weer aankomt?

Afvallen, veel mensen willen het, veel mensen lukt het en weinig mensen lukt het om de verloren kilo’s als definitief verloren te beschouwen.

En dat laatste is niet alleen jammer van alle genomen moeite (en vaak ook kosten) het is ook niet altijd de meest gezonde manier om van het te veel aan kilo’s af te komen .

Afvallen en weer aankomen en weer afvallen en weer aankomen het lijkt wel een jojo.

Eerder spraken we al over het befaamde ziekenhuisdieet. Veel mensen die dit dieet volgden herkennen het bovenstaande jojo-effect en zijn soms zelfs uiteindelijk zwaarder geworden dan ze waren op het moment van het begin van het dieet.

Maar hoe kun je nu wel verantwoord afvallen zonder dat het er weer bij komt (of erger !)

Om 10 kilo of meer te willen afvallen moet je dus niet minder (of bijna niets) meer gaan eten. Veel mensen denken dat. Maar het is namelijk zo dat als je minder gaat eten je lichaam in een zogeheten overlevings-modus komt en eigenlijk alleen maar het vet vast houd, want het weet niet precies meer wanneer het weer wat voedsel krijgt dus word dat vet als nood bewaart.

Het is juist veel beter om je maaltijden in kleine porties te verdelen en om de 2 a 3 uur iets te eten.

Wat ook veel mensen doen: Ze eten de hele dag om de 2 a 3 uur iets maar vanaf 7 of 8 uur eten ze niets meer! Dat is ook niet goed. Je houd je de hele dag eraan en dan krijgt je lichaam dus vanaf 8 uur ‘s avonds tot ‘s morgens vroeg niets meer? Dat is dus ook niet bevorderlijk voor je lichaam.

Het mentale dieet plan is een methode om af te vallen zonder aan te komen (logisch eigenlijk hè ?) Bij deze methode verlies je even snel vet als bij het ziekenhuis dieet het verschil zit ‘m echter in de periode daarna! Waar je bij het ziekenhuis dieet na een tijdje de kilo’s weer terug ziet komen blijven ze hier weg.

Fitness (zeker, gezond) hongerlijden en jojo-en is niet de weg naar blijvend afvallen . De methode staat uitgebreid beschreven op de site. Mensen (soms zelfs hele gezinnen) die deze methode gevolgd hebben vertellen hun ervaringen. Leuk om eens te kijken of het iets voor jou kan zijn.

2 gedachten over “Hoe kun je 10 kilo afvallen zonder dat je weer aankomt?”

  1. hallo ….
    ik zou heel graag kilos verliezen wand ik ben echt zwaarlijfig en ik voel mij daar echt
    verdrietig over ik weeg 117 kilo en ik ben 23jaar 🙁 ik hoop dat jullie mij kunnen helpen

    veel groetjes warda x

    Beantwoorden

Plaats een reactie