Lekkere dieetrecepten voor kip!

Dieet kan met lekkere recepten, kies voor kip! Kip staat bekend om zijn proteïnen. Dit zorgt ervoor, dat je langer een vol gevoel behoud.

Wat het voor jou gemakkelijker maakt om aan je dieet te houden. Je valt af zonder dat je het gevoel hebt, dat je steeds honger krijgt. Ideaal dus!

Gebraden kippenvleugeltjes uit de oven

We gaan eerst een lekkere marinade klaar maken. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pannetje. Doe hier tomatenpuree, ketjap manis, knoflook, peper, uitje en een mespuntje laospoeder in. Is alles door elkaar, dan doe je er 50ml water bij. Laat de marinade ongeveer een minuut op laag vuur staan.

Doe nu alvast je vleugeltjes in een ovenschotel. Ongeveer 300 gram moet genoeg zijn. Giet nu de marinade over de kip. Laat het ongeveer 10 minuten tot zich trekken en zet de oven alvast aan op 200 graden. Je gerecht is na ongeveer 30 minuten gaar. Serveer het met roerbakgroenten en rijst. Dieet recepten met kip zijn lekker en je kunt blijven variëren.

Pikante kip met kaneel

Kaneel staat bekend om zijn regulerende effect op de bloedglucose spiegel. Diabetes patiënten worden aangeraden om elke dag een half theelepel kaneel te gebruiken. Goedgeregelde suikerspiegel houdt vetvorming tegen. Dus dit is een van de beste dieetrecepten met kip. Vetarm, koolhydraatarm en ook nog eens glucose stabiliserend.

Zet de oven aan op 180 graden. Neem vier stukken kipfilet. Wrijf de kippen met peper, zout en kaneel. Je mag best veel kaneel gebruiken. Verhit de wokpan en doe de kip erin tot het goudbruin is. Haal de kip eruit en bewaar het in aluminiumfolie.

Doe nu wat uitjes, teentje knoflook en paprika in hetzelfde wokpan. Blus het af met rode wijn. Laat alles even goed doorkoken. Leg de kipstukken in een ovenschaal en giet de saus er overheen. Na 30 minuten is je gerecht klaar.

Kip is een van de weinige ingrediënten, dat gebruikt kan worden in bijna elk gerecht. Het past bij elk saus en elk groentesoort. Wil je kip gebruiken bij je dieet gebruik dan zo weinig mogelijk vet. Grillen, wokken of braden in de oven maakt je gerecht al heel wat lichter dan bakken in boter. De zomer komt er aan maak gebruik van je barbecue.

Omdat kip droog wordt op de grill is dit een licht sausje voor de kip. Doe 1 kopje sherry in een kom, voeg hier een half kop sesamolie, een teentje gesnipperde knoflook en een uitje, een laurierblaadje, 2 theelepels mosterd en drie takjes fijngesneden peterselie.

Doe dit mengsel in een voorverhit pan en laat het 2 minuten sudderen. Laat het zeker wat afkoelen voor het gebruik.

Laat je inspireren door mijn dieet kip recepten. Smakelijk!

Plaats een reactie