Kies voor koolhydraatarm kiprecepten!

Kip, vooral kippenborst is zeer koolhydraatarm en daardoor zijn kip recepten zeer geschikt voor een dieet. Je kunt kip variëren en combineren met bijna alle soorten groenten. Kip is lekker. Volg je een koolhydraatarm dieet, dan is het zeker de moeite waard om deze heerlijke kip recepten uit te proberen.

Inhoud van dit artikel

Kip met courgette in een sausje van kruidenkaas

Een portie van dit recept bevat slechts 430 calorieën en 12 gram koolhydraten, waardoor het een zeer geschikt dieet recept is. Koolhydraatarm kip recepten, worden vaak gebakken in een eetlepel vloeibaar boter.

Voor dit recept heb je 300 gram kipfilet nodig in blokjes, 1 courgette (ook in blokjes gesneden) en ongeveer 200 gram kruidenkaas naar eigen smaak. Je bakt eerst het kip en doet daar de courgette bij. Wanneer de courgette blokjes gaar zijn doe je de kruidenkaas erbij. Als de kaas gesmolten is en de kip en courgette beginnen te sudderen in de saus, kan het worden opgediend.

Kip en groente schotel

In een koolhydraatarm dieet wordt vooral geadviseerd om grote porties groente te consumeren bij het vlees. Een kip groente schotel is dus ideaal. Kies weer voor kipfilet. Snij voor ieder persoon ongeveer 100 à 180 gram kip filet in blokjes. Doe deze in de voorverhitte wokpan.

Afkruiden doe je met knoflook en met wat zout. Als groente neem je champignons en sperziebonen. Beperk je portie groente zeker niet, en eet zoveel je wilt. Roerbak alles tot het gaar is. Koolhydraatarm kip recepten bevatten per portie zo weinig koolhydraten, dat je er van gaat afvallen. Dit recept bevat per portie slechts 8 gram koolhydraten.

Kip uit de oven

Koolhydraatarm kip recepten zijn mager en om het juist zo mager te houden, kiezen we ook dit keer voor kipfilet. 4 kipfilets zijn genoeg voor een maaltijd voor 2 personen. We maken eerst een marinade klaar. Hiervoor heb je 300 ml crème fraiche nodig.

Doe dit in een schaal. Meng hier wat gemalen komijn, een theelepel koriander en stukjes pijpkaneel doorheen. Je mag het eventueel pittiger maken met wat verse gesneden stukjes groene peper. Ondertussen bak je de kipfilets tot ze bruin gekleurd zijn. De gebakken kipfilets doe je in een ovenschaal en je giet de marinade er overheen. Daarna mag de kip 30 minuten garen in de voorverwarmde oven.

Koolhydraatarm kip recepten geven je het gevoel, dat je eigenlijk niet aan het lijnen bent. De kip, het sausje erbij de grote porties groente geven je voldoening. Vooral kipfilet is ook nog eens mager, hierdoor wordt het vaak gebruikt in koolhydraatarm kip recepten.

Uiteraard kan je het kipfilet ook vervangen door een kippenbil. Haal dan zeker het vel eraf, waar het meeste vet zit. Koolhydraatarm kip recepten zijn vooral veelzijdig en lekker!

Butlon.com

Plaats een reactie