Goed dieet voor sporters nodig? Gebruik deze eens..

Sporters hebben een eigen dieet nodig om te kunnen blijven sporten op hoog niveau. Voldoende en juist eten en drinken, is hier de basis van.

Je kunt niet in beweging blijven zonder energie. Energie wordt weer aangemaakt met koolhydraten. Ook de aanmaak en versteviging van spierweefsel is belangrijk om in beweging te kunnen blijven. Dan spreken we dus al gauw over de consumptie van eiwitten.

Koolhydraten

Koolhydraten worden door je lichaam omgezet in brandstof. Sporters die langer dan een uur trainen worden aangeraden om te eten voor de training. Het is bekend dat voetballers tussen de trainingen pasta voorgeschoteld krijgen. Het lichaam heeft extra energie nodig voor een zware training.

Sporters hebben dus een aangepast dieet nodig om goed te kunnen blijven presteren. Het lichaam kan de extra koolhydraten goed gebruiken en verbruiken.

Eiwitten

Als sporter is het verstandig om een eiwitrijk dieet te volgen. Je hebt immers stevige spieren nodig om te kunnen trainen. Als je spieren verslappen door bijvoorbeeld niet te eten en te blijven trainen, krijgen je benen op den duur niet voldoende kracht om verder te gaan.

Je kunt niet meer hardlopen of fietsen. Dus kies er bewust voor om elke ochtend een eiwitshake op te nemen in je ontbijt. De eiwitten zullen gedurende de dag de aanmaak van spierweefsel blijven stimuleren.

Sportdieet

Sportdieet is een dieet speciaal gecreëerd voor sporters. Het is niet bedoeld om hiermee te gaan afvallen. Dit dieet is een eetschema waarin de juiste voedingsmiddelen voor de sporter is opgenomen. Een sporter zal hierdoor beter presteren. Door de juiste combinatie eten en drinken te consumeren ontstaat er extra brandstof en kracht in het lichaam van de sporter.

Het sportdieet schrijft veel vis voor. Je begint je ochtend met gedroogde vis op brood. Je mag hierbij vruchtensap drinken. Ook in de middag is er weer vis. Je neemt een koude groenteschotel met brood en salade met vis. Vis en schaaldieren bevatten goede vetten. Het brood dient voor de proteïnen en vitaminen.

Uiteraard ook voor de koolhydraten. Het avondmaal begin je met een koud gerecht. Vergeet zeker niet een portie aardappelen voor de vitamine C voorraad. Ook nu eet je weer een maaltijd met warme groente en vis. Zowel je toetje als tussendoortje bestaat uit vers fruit.

Groente en fruit bevatten vezels en mineralen, je lichaam verbruikt diverse mineralen tijdens de trainingen. Deze moeten dus aangevuld worden. Vergeet zeker niet als beginnende of ervaren sporter om voldoende water te drinken. Je lichaam scheidt veel vocht af tijdens het trainen, dat moet zeker direct aangevuld worden.

Dus ben je sporter en zocht je een manier om optimaal te kunnen presteren? Volg dan dit dieet voor sporters.

Plaats een reactie