Beginnen met dieten zonder koolhydraten?

Wil je gaan diëten, probeer eens een dieet zonder koolhydraten. Koolhydraten zijn een bron van energie voor ons lichaam. Wanneer je deze op een gebalanceerd manier consumeert.

Heb je regelmatig een overdosis aan koolhydraten, dan zal je lichaam hier anders mee omgaan.

Te veel koolhydraten en geen beweging zijn de oorzaak van overgewicht en kunnen leiden tot ernstigere gevolgen, zoals diabetes. Dit is wat we willen voorkomen, lijkt mij?

Vet vorming

Je denkt gauw als je de term insuline hoort bij diabetes. Uiteraard hebben ze nauw met elkaar te maken. Maar ook als je geen diabetes hebt, maakt jouw lichaam insuline aan. Dat is een hormoon, dat het bloed glucose regelt.

Wanneer jij koolhydraten consumeert, dan komen er suikers vrij in het bloed. Insuline zorgt ervoor dat ze omgezet worden in energie.

Als je telkens meer eet, maakt je lichaam ook steeds meer insuline aan. De koolhydraten worden dan steeds minder snel afgebroken. Je lichaam denkt, dat het om een extra voorraad betreft.

Ondanks de aanmaak van insuline wordt steeds een deel opgeslagen als vet. Geen goed idee dus als je gewicht wilt verliezen. Als je wilt diëten moet je dus ook letten op de koolhydraten.

Koolhydraat arm dieet

Als je dus wilt afvallen, dan kun je beter diëten zonder koolhydraten. Laat brood liggen en vermijd zeker pasta en rijst. Ook te veel aardappelen zijn slecht voor het dieet. Wil je snel afvallen, dan kan het zeker op deze manier. Vergeet alleen niet dat dit een crash dieet is. Je mag het maximaal 10 dagen doen. Daarna moet je zeker een week normaal eten en drinken.

Tijdens dit dieet let je op de koolhydraten. Tegenwoordig staat alles op de verpakking. Je weet precies hoeveel KH een eenheid product bevat. Ook groente en fruit kunnen KH bevatten. Kies voor mager vlees, kip en vis voor je maaltijden. Groente zoals broccoli, bloemkool, courgette en champignons bevatten bijna geen koolhydraten, waardoor ze zeer geschikt zijn voor dit dieet.

Let er op dat je niet te veel eiwitten consumeert tijdens de 10 dagen van dit dieet. Eieren bevatten namelijk ook geen koolhydraten, maar wel veel eiwitten.

Probeer elke dag te variëren met je maaltijden. Kies dus niet elke keer voor kip. Vis bevat ook nog eens omega 3 vetzuren, die cholesterolverlagend effect hebben.

Diabetes

Diabetes patiënten doen dit dieet 3 dagen lang en consumeren geen enkele koolhydraten. Het verlaagt tijdelijk de bloedglucose en is men een tijd insuline onafhankelijk. Doe dit zeker niet als afvallen je enige doel is.

Diëten zonder koolhydraten helpen je er zeker bij om de vetreserve in het lichaam te verbranden en om te zetten in energie, waardoor je gaat afvallen rondom je buik.

Plaats een reactie