3 Kilo afvallen Tips!

Het klinkt zo eenvoudig ‘ 3 kilo afvallen ‘, en toch lukt het meestal niet. We willen alles te snel. We grijpen te hoog.

Onhaalbare doelen maken het 3 kilo afvallen verhaal een nachtmerrie. Ik geef je wat tips om het ook voor jou haalbaar te maken.

Inhoud van dit artikel

Tip 1. Wees serieus

3 kilo lijkt zo weinig, dat je er eigenlijk niet serieus genoeg mee bezig bent. Je denkt al gauw, dat heb ik zo gedaan. 3 kilo afvallen heeft toch echt wel wat inspanning nodig als je er snel van af wilt.

Tip 2. Geen dieet

Wil je 3 kilo afvallen, doe dan zeker geen crashdieet. Je bent 3 kilo heel snel kwijt, maar het komt binnen enkele dagen gewoon weer terug. Na een crashdieet eet je gauw meer, dan eerst. Alles wat je niet mag tijdens het dieet, wordt gauw in overvloed in huis gehaald. Kies voor meer beweging in plaats van een dieet.

Tip 3. Meer beweging

Afvallen en calorieën verbranden gaat alleen als je inspant. Flink bewegen en dan elke dag. Wil je snel afvallen, kies dan voor hardlopen totdat je het doel bereikt hebt.

Is het gelukt met afvallen, dan kun je met al wat minder beweging, bijvoorbeeld een wandeling voor of na het eten je metabolisme actief houden, zodat je niet aankomt. Niet zo zwaar dus. Zorg, dat het haalbaar blijft voor je.

Tip 4. Let op je voeding

Als je 3 kilo wilt afvallen, is het zeker verstandig om te letten op wat je eet. Een dieet is niet nodig, maar het verminderen van zoete tussendoortjes en de extra boterhammen kan zeker veel goed doen.

Je valt in ieder geval sneller af. Het ondersteunt je beweging. Je gaat op deze manier extra calorieën verbranden in plaats van nieuwe calorieën binnen te krijgen, die ook nog eens verbrand moeten worden.

Tip 5. Max. 1,5 kilo per week

Stel voor jezelf het doel om tussen 0,5 en 1,5 kilo per week af te vallen. Heb je dat bereikt beloon jezelf met bijvoorbeeld een ijsje. Het is genoeg om 1,5 kilo per week af te vallen.

3 kilo afvallen in een week als doel kan frustreren. Het is niet haalbaar zonder gedisciplineerd verminderen van lekkernijen, brood etc. Ook moet je zeker sporten om 3 kilo te vermageren in een week.

Uiteindelijk gaat het maar om 3 kilo. Meestal wil je net een maatje kleiner of iets smaller zijn voor een feestje of een reünie. Als het om 3 kilo gaat, dan is het nooit een echt gewichtsprobleem. Dan kun je beter zo ongeveer 3 weken plannen om af te vallen. 3 kilo afvallen is dan zeker haalbaar.

Meer over afvallen en gezond eten op deze Franstalige site.

Plaats een reactie